Hemlängtan!

Första snön har fallit och gjort Londons gator vita, eller lite mer slaskiga. Hela dagen idag har jag sprungit runt på stan i julshoppat. Åt lunch på Vapiano med Juila och åkte sedan till Westfield och shoppa lite mer. Men nu ekar kontot, sitter fortfarande och väntar på min lön från Miss Selfridge som strular som bara den. Jag måste SKA ha mina pengar på fredag morgon så jag hinner shoppa det sista innan hemfärd på fredagkväll. Så 3 dagar kvar har jag här i London, 3 ynka dagar. Så skönt! Imorgon och torsdag blir det jobb och fredag hemfärd. Gud va jag längtar.

wonderful weekend

Nu sitter pappa, farfar och farbror på planet påväg hem igen till snökaoset. Har haft en helt underbar helg och har fått se mycket utav London jag inte tidigare har sett. Idag åkte vi bort till Big Ben och gick en sväng borta vid vattnet. Riktigt skönt var det i solen men iskallt när det blåste! Gick bort till London Eye och åkte ett varv i den. Efter det var vi lagom frusna och gick och åt lunch på en restaurang i närheten. Innan dom begav sig mot flygplatsen så blev det en fika på Costa också.

Efter många om och men så blir det så att vi kommer hem på fredagkväll. Så det är inte många dagar kvar nu men mycket har vi att stå i innan det är dags att lämna London bakom sig. Jag har mina sista 3 arbetsdagar kvar och en ledig dag som jag tänkte ägna till shopping, såklart! Emelies syster Lollo kommer på fredag så shopping i mängder lär det nog bli innan fredag. Det ska bli så skönt att komma hem igen, känner mig nöjd med London nu. Riktigt nöjd :)




















Family visit

Pappa, farfar och farbror kom hit med kylan, olidlig kyla! Det har gått och blivit vinter även här. Minus graderna isar geonm kroppen när man går ute på gatorna. Mötte upp dom igår morse på deras hotell i Golders Green. Var helt underbart att få se och krama om den efter så lång tid. Dom checkade in och lämna sina väskor så gick vi och åt en kina buffé innan vi åkte till Madame Tussads. Gick runt där i ca 1-2 timmar och kollade, riktigt coolt men inget märkvärdigt egentligen, kul att ha sett det iaf. Tog en liten fika efter det och sen en tripp på Oxford Street så dom fick se lite av shoppingdelen av London och all julpyntning. Visade även vart jag jobbade men vi fick ta de på avstånd eftersom jag är "sjuk" den här helgen.

Gick sedan ner mot Piccadilly Circus där vi tog tunnelbanan bort till Harrods och kollade en sväng. Sen blev det en riktig ordentlig middag på Angus Steak House, riktigt gott! Efter det var vi alla 4 helt slut och åkte hem och la oss. Fick ut en hel del av den dagen. Svårt att försöka få ut så mycket av London som möjligt på bara 3 dagar.

Idag var vi på Portobello road Market i Notting Hill och gick runt och kolla på allt möjligt krims krams. Men efter en timma höll vi på att frysa ihjäl så åkte bort till Westfield och åt lunch. Hälsade på Emelie på jobbet där det var fullproppat med folk, precis som i övriga gallerian eller hela London överhuvudtaget. Märks att det är löningshelg och juletider nu! Gick runt och kollade en sväng i Westfield, tog en en fika och sen åkte bort till Waterloo när E hade slutat. Fick se Big Ben och London Eye upplyst, riktigt fint! Och runt där hade dom en satt upp en julmarknad. Avslutade denna dag med en riktigt god pizza och ett glas vin på en mysig restaurang.

Imorgon är det sista dagen för dom här, då blir det en titt på Big Ben på lite närmre avstånd och åka upp i London Eye. Sen tror jag nog vi har fått ut en hel del av London. Tror pappa, farfar och farbror längtar hem till lugnet hemma på Värmdö. Haha, inga vana tunnelbane resenärer de där inte!




































Det var bilder från igår. Resten får ni imorgon kväll för nu ska jag sova och se framemot morgondagen :) God natt <3


Soliga fredag

Fick ett samtal från pappa för en liten stund sedan som börja såhär: Your dad is in London! Så nu är dom påväg från flygplatsen till hotellet :) Ska snart åka och möta upp dom sen bär det av till Madame Tussous och efter det en sväng på Harrods förmodlogen. Solen skiner idag, kunde ju inte bli bättre!


Snart är dom här!

Imorgon kommer äntligen pappa, farfar och farbror hit! Åh vad jag har längtat. Kl 09.10 landar dom här i London och jag ska möta dom vid deras hotell runt 10-10.30 tiden i Golders Green. 12.30 har jag köpt biljetter till Madame Tussous till oss och efter det blir det nog en sväng på Harrods sen ut och äta god mat. Den här helgen är klart värt alla små lögner till jobbet om att jag har maginfluensan, hehe.

Nu till en väldigt bra låt som nog ingen av oss har missat. Videon är ju riktigt bra den också.


Matte ger mig huvudvärk!

Varför ska matte vara så förbaskat svårt? Nu har jag suttit i snart två timmar, huvudvärken har börjat komma och jag har kört fast mig ordentligt. Helvete. Ne nu skiter jag i de här för ett tag och drar mig mot Westfield och möter upp Emelie och Mathilda på en liten middag.

Bajs matte.


Lång helg!

Nu väntas en lång helg för mig, så skönt! Egentligen fick jag aldrig ledigt i helgen för vi har ett event på lördag och det kommer tydligen bli sjukt mycket folk. VIP Sparkling Saturday då det är live band i butiken och vi i personalen ska vara super party fixade från topp till tå. Bära butikens kläder osv, kommer nog bli super roligt och är lite tråkigt att jag missar det men nu kommer ju papsen, farfar och farbror hit på fredag och dom vill jag ju verkligen inte missa. Vi kommer hitta på massa roliga saker i helgen! Längtar :)

Sjukanmäler mig imorgon också så jag kan ta igen massa plugg. Träna ska jag hinna med att göra också, åka bort till pappas och deras hotell och se så jag hittar dit, åka bort till Madame Tussous och fråga hur det blir med biljetterna. Lite små saker har man att fixa sen fredag morgon är dom äntligen här.

Har hört att vintern har kommit på riktigt nu där hemma. Låter ju riktigt mysigt och jag längtar hem till julstöket, snön, baka lussebullar och pepparkakor, lyssna på julmusik och julpynta. På söndag är det ju första advent, hur sjukt är inte det? Gud va tiden går fort!



Oxford Circus, påväg hem från jobbet idag.


Sunglasses

Förra veckan när jag var ledig sprang jag omkring i Selfridges och kolla runt på snygga märkes väskor, skor, kläder och solbrillor. Föll pladask för dessa snyggingar från Gucci.. Om lönen blir bra kanske dom får följa med hem.




Matte & packning

Nu har jag suttit en och en halv timme med matten och jag har gjort en tredje del av vad jag ska göra idag. Åh.. A delen gick väl okej, lite kommer man ihåg från matte B iallafall men när jag kom till B så slängde jag böckerna åt helsike och början packa istället. Packningen blev liiite mer än vad jag trodde, hur fan ska jag få hem allt?

Pappa, varsågod bara att ta med hem. Icke nödvändigheter..



Nu ska jag nog kila bort till Tesco och köpa nått gott att sitta och tugga på medans jag sedan fortsätter med helvetet (matten), får bli en paus sen igen och se ett avsnitt av DH. Jag har fortfarande en massa att ta igen.


Tisdag

Mina lediga dag går till att:

Träna
Diska/städa
Plugga!
Ringa och boka biljetter till Madame Tussos på fredag
Rensa alla mina kläder och grejer och packa ner det som ska skickas hem
Handla

Så två av sex grejer är avklarade, träning och diskberget. Nu ska jag äta lite frukost och sen kicka igång matten, usch önska mig lycka till. Det lär jag behöva.


10 veckors plugg framöver

Idag startar min Matte C distans kurs, loggande in för första gången nu ikväll och fick lite små panik. Fan va jag inte tycker om matte! Så nu vet jag vad som väntar mig dom kommande 10 veckorna.

Jobbade idag så är väldigt trött nu och ska nog snart gå och sova. Är ledig imorgon så det får blir lite träning, rensa alla mina kläder och se vad pappa kan ta med sig hem i helgen och sen plugga! Jag måste plugga igen från idag, imorgon och i övermorgon eftersom jag jobbar måste jag försöka få ihop så mycket som möjligt på mina lediga dagar. Åh fyfan va för matte..

Puss & God natt!


Har äntligen hittat Desperate Housewives!

Efter 6 veckor här och 6 missade avsnitt av Desperate Housewives så har jag äntligen hittat den på engelska webben. Varför har jag inte tänkt på det tidigare.. Så nu håller jag på att nöta av alla missade avsnitt. Nu kom precis Emelie hem från jobbet också så ska laga ris med söt sursås annanas till middag. Ikväll är det Ensam mamma söker också :) Skönt med söndag!


söndag

Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon. Vaknade kl 12 utvilad och pigg, drog på mig träningskläderna och gick ut på en 40 min powerwalk följt av lite styrkeövningar. Sen blev det en dusch och sen frukost, och här sitter jag fortfarande med morgonrocken på. Rumpan har somnat och knät är helt varm av datorn. Är det söndag och ledigt så är det. Tänkte först ge mig ut i stan och till jobbet för att köpa en kvaj jag har sett på rean men den får vänta till imorgon. Jag tänker inte röra mig urfläcken här idag, så nu ska jag nog sätta på en film eller kolla något avsnitt av nått program på webben. Pensionärsjävlar vill jag se men skiten funkar inte när jag ska sätta på den!! Program tips?


ta mig till solen och värmen!

Sitter och pratar med Carro på facebook chatten. Hos henne är klockan nu 08.30 på morgonen, hon har det varmt och skönt där i Thailand och här sitter jag i London, endast några fjuttiga plusgrader och mörkt, kl 01:30 och jag ska snart sova. Så sjukt att vi sitter på var sin sida av jorden! Är så avis jag vill också till solen och värmen. Nu nu nu! Vinter har jag inte ens fått smaka på en riktigt men är redan trött på den. Bara tanken av den. Usch. Sommaren är alldeles för kort. Ta mig till Thailand nu!!


Thailand feb 2010

Nu iväg och jobba!

Sista lördagen med jobb, kör fram till 22 ikväll igen. Ha en bra lördag :)


fredagsmys

Lååång dag men nu sitter jag äntligen hemma i våran lilla soffa. Började dagen med en joggingrunda i solen, lite frukost och iväg till jobbet. Räknade ut att jag har bara 8 dagar kvar på jobbet sen är det semester! Pratade med papsen på telefon idag och om en vecka är dom äntligen här :)

Nu ska vi kolla klart på Good luck Chuck och äta lite gott, fredagsmys! Imorgon är det jobb för bådas del. Puss på er

4 veckor kvar

Bloggen blir ju inte så rolig direkt när man bara jobbar. Finns inte så mycket att skriva. Idag hittade jag iaf ett nytt lunch ställe. Making Mine tror jag de hette. Där har dom fräscha sallader, cibatta smörgåsar och wraps. Tog en cesarsallad och den var den godaste jag har ätit här! Nästan som hemma faktiskt, men bara nästan. 

Sa upp mig från jobbet gjorde jag idag också, så nu är det två jobb veckor kvar. Sen har jag två veckor här ledigt där jag kan strosa omkring på stan och spendera min lön innan man flyttar tillbaka. 4 veckor kvar.. det kommer gå fort och det ska bli så roligt att få komma hem igen. Och nyår har vi börjat prata om lite och försöker planera nått roligt. Åh va jag längtar!

Nu kanske många av er sitter där hemma och tänker "men ni skulle ju vara där i ett halv år, klarar ni inte ens det? varför kommer ni hem redan NU?" Jag är glad över att jag ens gav upp allt hemma, packade mina väskor och åkte hit för att klara mig på egen hand, utan föräldrar. Om jag inte hade åkt och provat så hade jag ångrat mig i framtiden. Vi, jag och emelie åkte hit på obestämd tid. Max tiden var ett halv år men vi båda kände att London var inte riktigt något för oss. Trots att vistelsen här blev bara 3 månader har vi gjort väldigt mycket och lärt oss väldigt mycket. Vi har bott hos en helt främmande familj, vi gick klart kursen, vi fixade oss ett var sitt jobb, vi skaffade oss nånstans att bo. Vi fixade det! Men vi känner oss mätta på det här nu. Eller jag iallafall, tror Emelie känner detsamma. London är underbart och jag kommer självklart att åka tillbaka, men då bara på semester.


heeelt slut

Vilken dag, fyfan. Jag ville bara hem redan innan lunchen. Huvudet höll på att sprängas men det var bara att bita ihop och fortsätta jobba. Längtar som bara den till nästa helg då jag äntligen får träffa pappa och ha en helg ledig! Det får bli en snabb uppdatering bara.. Ska ta en varm dusch nu och lägga mig i sängen. Jobb imorgon också..

God natt!

vatten och bröd fram till jul?

Godmorgon!

jag fick lite ångest igår när jag kollade mitt konto. Vatten och bröd fram till jul då. Så nu kan jag sitta hungrig och kolla på min fulla och snygga garderob. Okej kanske inte riktigt men nästan. Ställde klockan på 8 imorse för att jag skulle ta mig ut på en joggingrunda men det gick verkligen inte att komma upp. Förstår inte hur morgontrött jag kan vara ibland. Nu måste jag fixa till mig och dra mig iväg till jobbet. Åh jag vill inte, orkar inte! Men nu är det inte långt kvar och den 18 dec ska jag in och provjobba på NK. Ska bli så kul!

Nu måste jag skynda mig lite, hörs senare! Puss

shoppingdag

Har man shoppat för mycket om man inte ens orkar bära alla kassar? Jag tror det. Idag blev det en stor shoppingdag. Banken gick åt pip svängen imorse så det får jag ta på min nästa lediga dag igen. Åkte sedan bort till Bond Street och gick bort till Marc by Marc Jacobs butik och köpte mig två av deras snygga nyckelringar. Förälskade mig även i en väska där, återstår att se om man kan få med sen den hem sen när lönen har kommit. Hoppas. Sen åkte jag bort mot Westfield och shoppa loss. Gick runt i 3 timmar själv och sedan gjorde Emelie mig sällskap när hon slutade jobbet. Handlade mat på vägen hem gjorde vi också. Och en sak vi har lärt oss nu.. Handla aldrig mat och shoppa på samma dag! Va vi slet för att få hem alla kassar.

Har precis fått i oss lite mat och sitter nu helt utslagna efter en hektiskdag. Imorgon väntas jobb för bådas del så det är nästan säng dags snart. Här kommer lite bilder från idag och på det som shoppades. Jag vågar inte gå in på mitt konto och kolla nu..



Påväg mot Marc Jacobs butiken


Emelies jobb


Jag är verkligen inte ett fan av böcker men nångång ska man väl ha läst ut en hel bok och varför då inte ta en liten utmaning och läsa en på engelska. Dear John blev det. Den som emelie även läser nu. Filmen är ju grymt bra.




Shoppat?


Lårhöga skinn stövlar som även går att göra knähöga. från Aldo


Linne med snygg rygg från Berskha




Plånbok från DKNY


Marc Jacobs parfym och nyckelringar. Köpte två burkar med Body lotion till från Body shop. Nu har jag 4 stycken, nu får jag ge mig. Och en liten hand lotion att ha i väskan.

Staden

Jag har slappt liiite för länge nu. Så nu ska jag kila iväg först till banken sen in mot staden. Solen har äntligen tittat fram och nu är det även blå himmel. Hörs senare :)


kall dimmig morgon

Vaknade rätt tidigt av att Emelie gick till jobbet, men jag låg kvar och sov till halv 11. Trött tjej men lyckades dra mig upp till slut på en joggingrunda i dimman. Och nu börjar det verkligen bli kallt här med! Har precis fått i mig lite frukost och ska snart börja klä på mig ocg fixa iordning mig. Måste kila iväg till banken idag och försöka flörta till mig ett gratis tillfälligt bank konto så jag kan få min första och sista lön den här månaden. Sen får det nog bli lite shopping. Jobbar sen hela veckan lång, blää!


havregrynsgröt

havregrynsgröt, havregrynsgröt, havregrynsgröt, havregrynsgröt... är ju typ det enda vi äter här. förutom till lunch. Idag gick jag till Joe and the jucie och åt deras super goda macka. kom hem för en liten stund sen och fick i mig lite havregrynsgröt, självklart. Imorgon är jag ledig och måste fixa ett bank konto, eventuellt handla lite och sen börja kolla lite på julklappar till familjen. Är inte långt kvar nu så dags att börja kolla lite smått. Svårt bara att veta vad man ska köpa eller välja rättare sagt. Här finns ju verkligen allt!



Ur dålig mobil bild, men på Oxford street har dom verkligen dragit ingång med julbelysningar och dekorationer. Vissa affärer spelar även julmusik. Mysigt tycker jag!

Söndagkväll

Då var den här dagen över, och jag har bara legat i soffan hela dagen och ätit vindruvor och cashewnötter. Fick lite tvätt gjort iaf. Kollade på The Holiday och somna under halva filmen. Jag är inte taggad alls på att jobba imorgon, inte ett dugg! Men nu måste jag nog krypa till sängs. Ska försöka dra mig upp på en joggingrunda imorgonbitti också.

Hörs imorgon mina vänner. God natt <3


Westfield

Juste jag var och strosade runt i Westfield igår och åt lunch med Emelie. Blev inte så mycket shopping men ett nytt läppstift kom jag hem med iallafall. Det var galet mycket folk och alla stog bara och slet i kläderna så jag orkade knappt ge mig in i butikerna ens. Tog lite bilder på den enormt stora gallerian. Tänk om vi kunde få den till Stockholm. Säger bara NK, drottninggatan, Gallerian, PH huset, Sturegallerian, Biblioteksgatan.. släng er i väggen. Westfield har allt och lite till!



 



Söta Cupcakes





Lunch/middag. Sallad med kyckling, vindruvor, äpplen, mozzarella, nötter, tomat och cesardressing. Mums!


latmask

Jag har egentligen en massa saker att ta tag i idag. Men vart är min ork? Det är regnigt och grått ute, jag är bakis och vill bara krypa ner under filten och kolla på nån bra film. Men nånting måste jag få gjort idag. Jag måste tvätta, städa, boka biljetter till Madame Tussous och Absolut Vodka Ice bar, försöka hitta nån bra och fin restaurang i stan och boka bord, skriva om mitt svenska CV, börja söka lite jobb, ta upp matteboken och logga in på skolan och försöka förbereda mig lite mentalt om vad som komma skall om en vecka. Listan kan göras lång så nu ska jag väl försöka börja med att ta en dusch, slänga in lite kläder i tvättmaskinen sen kila ner till Starbucks och köpa en chailatte. Så får det bli sålänge!


Farsdag

idag är det pappornas dag. Så jag vill bara ge en liten hälsning till världens bästa pappa där hemma. Grattis pappa på farsdag! Jag längtar så tills ni kommer hit och hälsar på, inte långt kvar nu. Saknar dig. Massa kramar från din dotter.

        


dagen efter

Kvällen igår blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Men vi hade det roligt tillsammans iaf! Slutade med att vi hamna borta i Camden. och allt där emellan är bara rörigt, men som sagt det var kul i vilket fall. Idag känner man av vinbaksmällan en aning. Så idag blir de till att inte röra sig ur fläcken. Kanske drar mig ner till Starbucks och köper mig en chailatte senare men längre än så går jag inte. Vi har Starbucks runt hörnet iprincip.

Låter några bilder får tala för kvällen igår.



















              

utgång på ingång







Där har ni mig ikväll! Inviger min svarta enarmade svarta klänning jag köpte förra veckan och nån av nya klackarna, har inte bestämt mig än vilka det blir. Nu är Julia snart här. Om nån timma drar vi in mot stan. Blir nog förmodligen Movida! Ses i vimmlet tänkte jag säga, men det gör vi ju inte. Ses i London vimmlet alla Londonbor!

Hej på er!

lördag idag och jag är ledig!! Underbart. Tog en 45 min powerwalk imorse när Emelie åkte till jobbet. Så nu ska jag bege mig in mot stan och se om jag kan hitta Marc by Marc Jacobs butiken sen till Westfiled och luncha med E. Självklart blir det lite shopping. Klockan 8 kommer Julia hit och ska föra och fixa oss tillsammans. Sen möter vi upp resten av tjejerna från jobbet och drar ut och dansar!

Men nu måste jag skynda iväg, hörs senare. Pussss




God natt

Började jobbet kl 13.30 idag så tvingade mig upp kl 10 imorse på en joggingrunda innan frukost. Sen en dusch på det och tog de lite lugnt i nån timma. Skönt att inte behöva stressa innan jobbet. Slutade dock inte förens kl 22 ikväll, fick sluta en halv timma tidigare. Så dagen har bara varit jobb jobb och åter jobb, men imorgon är jag ledig! Då blir det en liten shoppingrunda på dagen och utgång med tjejerna från jobbet på kvällen. Var ett tag sen man var ute nu så imorgon blir det nog att slå klackarna i taket på Movida. Ska bli superkul, är så taggad!

Nu tackar jag för mig och säger god natt!

Joe's

Idag är det jobb som har stått på schemat, 11-20. Klockan 15 hade jag luncrast och mötte upp Emelie på Joe's för en god varmmacka med kyckling, avocado, mozzarella, tomat och pesto. Sen en pepparmint mocha latte på Starbucks. Jobbet flöt på väldigt bra idag. Sålde mina första Store cards idag till 3 kunder. Imorgon blir det jobb igen mellan 13.30-22.30.

Nu har vi 5 veckor kvar här i London och jag känner att den tiden kommer bara springa förbi. Om två veckor kommer pappa, farfar och farbror och hälsar på över helgen. Helgen efter det kommer Emelies föräldrar sen har vi ca 2 veckor kvar här. Det kommer bli två intensiva veckor av shopping kan jag tänka mig.

Nu ska vi kolla på ett avsnitt av Paradise hotell sen är det väl dags för sängen.
God natt <3

Brent Cross shopping mall

Det kom till slut en hantverkare hem till oss och fixade vattenläckan. Fukten som sitter i väggen och i taket lät dom vara, låta det själv torka iprincip. Aja inte vårat problem om det blir fuktskador sen. Vi kan bo kvar i lägenheten vilket känns väldigt skönt. Det är ju bara 5 veckor kvar.

Idag fixade vi vårat NI number på Jobcenter i Camden. Inga problem att fixa det och efter det åkte vi till Brent Cross och kollade in deras shopping galleria. Både jag och Emelie förälskade oss i en varsin DKNY väska, men dom får vänta en liten stund till. Sedan har jag kollat runt på parfymer för min sjunger verkligen på sista refrängen nu. Men vilken ska man ha är frågan! Parfymer är en enda stor djungel. Är inne på Burberry Beat eller Lola från Marc Jacobs. Svårt val, både luktar gudomligt gott. Kom hem iallafall med två söta toppar från H&M.

         


Från en trevlig middag igår till en mindre trevlig morgon..

Hela natten har vi hört nått konstigt ljud men inte fattat riktigt vad det har varit. Imorse när vi vakna upp såg vi att det var vatten på hela golvet. Det läcker vatten från ena spotten från taket. Lyckat! bra.. vad som händer nu vet jag ännu inte. Väntar på att landlorden ska höra av sig.

Nu till något roligare. Igår klockan 7 träffade jag upp Linda i Waterloo och vi gick till en mexicansk restaurang och åt en underbart god middag och drack ett glas vin till det. Efterätt blev det en cheesecake. Så gott! Satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Var alldeles för länge sen vi sågs. Efter middagen gick vi till en bar i närheten och tog ett glas vin. Vid 11 tiden åkte hon hemåt till sig och jag tog mig hem till West Hampstead.

Medans vi väntar på att landlorden ska höra av sig så drar vi ut på en morgon joggingrunda! Återkommer när jag vet mer.









Fick för första gången se Big Ben! Bilden blev tyvärr lite dålig.



  

Roligt att vakna upp till detta..








nystädat

Nu har jag diskat, dammsugit, dammat och plockat undan. Det är svårt att hålla det rent och städat när vi har en miljon saker på en sån liten yta. Men nu är det lite bättre iaf! Hörde att det är världens snö/slaskstorm hemma? Här i London är det inge vidare heller idag, men vi slipper iaf minusgraderna och snön. Juste Emelie, dammsugaren var urkass!! Så golvet är väl inte riktigt kliniskt rent.. men bättre än innan. Kommer hem runt 11 tiden ikväll kanske :) Nu ska jag göra mig iordning och dra in till stan.

Puss!












bra start på dagen

Började dagen med en joggingrunda på 35 min och lite styrkeövningar hemma, vem behöver ett gymkort egentligen? Det här funkar alldeles utmärkt! Även fast jag saknar gymmet lite. Efter det blev det en dusch och havregrynsgröt framför Sunes sommar. Den filmen tröttnar man aldrig på. Tänkte slöa en stund till i soffan sen ta mig upp och diska och städa undan lite här. Ser ut som ett helvete i våran lilla lägenhet! Klockan kvart i fyra ska jag möta killen vi hyr lägenheten av och betala av lite för hyran, ta mig en liten shoppingrunda och börja kolla lite julklappar till familjen. Klockan 19 ska jag möta Linda i Waterloo för en middag, ska bli kul! Har inte träffats på flera år så nu är det verkligen dags.

men som sagt, nu sätter jag nog på en film eller kollar nått tv program på webben, så skönt att vara ledig!

För exakt två år sedan..

 var jag 18 år, gick sista året i gymnasiet, älskade krogen och hade precis påbörjat min andra vecka på trafikskolan i Arboga för körkortet. För exakt ett år sedan var jag 19 år, jobbade som receptionist, var i ett grymt dåligt förhållande, min relation till mina vänner började falla samman, mitt liv började falla samman. Idag exakt ett år senare är jag 20 år, lever livet, har super bra relation till min familj och mina vänner, jobbar som butiksbiträde på Miss Selfridge och bor i London. Varje år händer det något nytt som jag verkligen inte kunde ana skulle hända. Undra vad jag gör om precis ett år framåt. Om jag får välja så har jag min egna lilla lya i Stockholm, har precis påbörjat pluggandet till fastighetsmäklare eller är iallafall på god väg. Tränar, umgås och festar med mina vänner, reser och lever livet precis som jag vill ha det.




Everybody searching for a hero
People need someone to look up to
I never found anyone who fulfilled my needs
A lonely place to be, and so I learned to depend on me

I decided long ago never to walk in anyone's shadow
If I failed, if I succeed, at least I lived as I believed.
No matter what they take from me they can't take away my dignity

Because the greatest love of all is happening to me
I found the greatest love of all inside of me

The greatest love of all
Is easy to achieve learning to love yourself,
it is the greatest love of all.



16 december..

så är jag på svensk mark igen och få krama om mina nära och kära. Om jag längtar!
Nu ska jag krypa till sängs och hoppas på att det inte regnar imorgon så jag kan få komma ut på en joggingrunda. God natt <3

maaat

Det går inga vidare med hotell letandet för mig känner jag, men imorgon måste jag verkligen boka nått för jag vill ha hit papsen och farfar om några helger. Saknar dom så och det ska bli så roligt att ha en hel helg och hitta på massa roligt och turista i London. Nu har vi varit här i en månad och vi har fortfarande inte sett varken Big Ben eller London Eye. Men allt det ska vi ta när dom kommer och hälsar på.

Något jag mer saknar än familjen och vänner är mat! Allt vi äter här är havregrynsgröt, nån macka eller sallad till lunch och mjölk och flingor eller ännu en portion havregrynsgröt till sen middag när man kommer hem från jobbet vid 9-10 tiden. Snacka om proteinbrist. Imorgon kanske jag ska träffa Linda på en middag, då ska det bli något riktigt gott!


mamma och pappa, det här vill jag ha direkt när jag kommer hem! mums!


ledig söndag!

Gud va skönt att vara ledig!! Solen skiner här i London idag och det är rätt skönt ute, runt 15 grader måste det nog vara. Skypade med mamma imorse och fick höra att kylan är på ingång ordentligt där hemma. Ligger på minus strecket. Usch. Jag längtar hem men dock inte till kylan!

Nu sitter jag i soffan med min nyinköpta leopardmorgonrock, super skön! Ska strax göra mig i ordning och ta en liten promenad runt här i West Hampstead och hitta ett hotell till pappa och farfar som kommer om ca 3 veckor. Sen ska jag handla mat också. Klockan 18 är det personalmöte och efter det ska jag träffa Emelie och några tjejer på en restaurang för att äta lite middag.

                    

Lördagkväll

Kom hem från jobbet halv 11 ikväll. Har varit en lång dag men det har gått fort, för första gången. Idag stog jag mest i kassan och det är 10 gånger roligare än att springa runt på golvet. Idag fyller Rosanna 20 år, grattia fina du! Så nu i stundens hetta är tjejerna ute och dansar och dricker goda drinkar hemma i kära stockholm. Åh vad jag också vill!! Men nästa lördag prata jag och tjejera på jobbet om att dra oss ut i vimmlet tillsammans efter jobbet. Det kommer bli kul, jag längtar!

Nu ska jag krypa till sängs, andra vita helgen nu. Rekord.. hehe.
God natt :)


Efter en galen utekväll på Amba i somras med Fellan och Rosie

Godmorgon

Har precis duschat och fått i mig havregrynsgröt till frukost efter en timmas springandes och styrketräning här hemma. Nu måste jag sätta lite fart och hitta något att ha på mig. Kl 13 börjar jag jobba till 22 ikväll. Får väl hoppas på att jag orkar med hela arbetspasset idag.

hörs ikväll mina fina!


saknad

Sometimes you have to be apart from people you love, that dosen't mean you love then any less. Sometimes it makes you love them even more.


Hypokondriker?

Efter en timma på jobbet fick jag världen huvudvärk och det kändes som att allt bara snurra. Det var tok mycket folk idag och alla sprang bara in i varandra och hög musik på det. Kl 17 när jag hade lunchrast sjukanmälde jag mig och åkte hem. Orkade verkligen inte mer. Köpte med mig en pastarätt med kyckling från matbutiken som jag slängde in i micron när jag kom hem. Det var nog det godaste jag har ätit här! Då har jag alltså inte ätit så god mat här.. Köpte även med mig lite cahewnötter och vindruvor så nu blir det fredagsmys för min del. Emelie är duktig och jobbar till 22 sen kommer hon hem också.

Har precis skypat med mamma och moster och innan dess blev det en lång skype med carro och frida som är på andra sidan jorden och hade precis kommit hem från krogen. Kändes så sjukt att vi satt och prata med varandra och såg varandra när vi är på två helt olika ställen i världen. Skype måste vara den bästa uppfinningen! Annars hade man saknat ihjäl sig efter sina nära och kära.

Nu ska jag kolla på lite missade Paradise hotell avsnitt och Pensionärsjävlar som tydligen ska vara dökul. Återstår att se :)




Jobb till 22 en fredagkväll

Det roliga med att jobba i klädbutik är att man får klä upp sig lite. Hela tiden när jag har jobbat som servitris har jag alltid bara slängt på mig något eftersom jag endå sen ska byta kläder till arbetskläder och jobba i hela dagen och kvällen. Idag blev det svarta jeanslegging, vitt linne, svart kavaj, emelies leopard sjal, uppsatt hår för jag har en liten dålig hårdag idag och inte orkar fixa till det, svarta fjäderörhängen sen klar. Så nu stiker jag iväg och jobbar till kl 22 ikväll.

    


Ännu en arbetsdag avklarad..

 Känns som att det är det enda jag kommer skriva om i bloggen från och med nu. Jobb jobb jobb, nu får verkligen känna på heltidsjobb! Men förhoppningsvis kommer vi hitta på lite roliga saker också. Idag fick jag börja i kassan och det var lite nervöst i början men släppte ganska fort. Svårt är det att hålla koll på alla knappar hit och dit för olika koder och saker. Men det kommer sätta sig såsmåningom det med.

Nu jobbar jag fredag och lördag till klockan 10 på kvällarna. Sen söndag då jag äntligen är ledig, men då måste jag dra mig iväg till jobbet iallafall för personalmöte kl 18-20. Rätt surt, men men. Söndagen kommer jag njuta av att få vara ledig iaf. Nu är det dags för sängen. God natt min vänner <3


jävla helvetes skit transportsystem..

okej ursäkta mitt fina språk men fyfan för transportsystemet i den här stan! Det har varit tunnelbane strejk hela dagen så jag kom en kvart för sen imorse. Och nu när jag skulle hem tog mig det lite över en timma när det i vanliga fall brukar ta 10-15 min med tunnelbana. När jag kom ut från jobbet såg jag massa folk som gick ner till tunnelbanan, bra tänkte jag och gick ner och tåget gick. Dock missa jag det precis så fick vänta i 8 min för att åka en station till Bond Street för att sedan byta där. Väl i Bond street så går inte min tunnelbana hem iaf! Så gick upp igen på vägen, leta efter busshållsplatsen och hitta den tillslut. Då går inte busshelvetet från den station för det är vägarbete. Jag frågar väg gubbarna vart bussen får ifrån. Gå till nästa hållplats säger dom. Jag traskar och traskar och traskar i ungefär en halv timma tills jag kommer bort till Baker Street. Väl där fick jag snurra omkring i 15 min för att hitta bussen som självklarti nte gick därifrån. Sen fick jag nog och gick till en av spärrvakterna och fråga snällt: hur i helvete kommer jag till west hampstead?? Han titta på mig och skratta lite och förklara att jag bara skulle ta en tunnelbana där ifrån en station och sen byta till west hampstead.

Så tillslut hitta jag hem, efter många om och men. Imorgon hoppas jag innerligt att tunnelbane systemet funkar som det ska, annars jävlar vet jag inte vad jag ska ta mig till. Har nu precis fått i mig en väldigt sen middag bestående av rostade mackor med tonfisk och avocado på. Blir nog sängen nu, supertrött.

God natt på er! <3

Tube strike

Jahapp så ska hela tunnelbanesystemet strejka idag. Betyder att jag måste ta bussen till jobbet och jag som har noll koll på buss systemet här. Idag blir det då jobb mellan 12-21. Känns som att det enda jag kommer göra här nu är att jobba. Är ledig tisdagar och söndagar annars är det bara jobb hela dagarna långa. Men det ska bli skönt sen att få lön i slutet av månaden så man kan shoppa loss i julhysterin i december innan man åker hem.

Nu ska jag få i mig lite frukost och fixa iordning mig.
Hörs ikväll igen eller imorgon! <3


Shopping

Har precis skypat med mamma och syskonen där hemma, saknar dom så! Idag blev det en lång shoppingrunda för min del. Först Oxford street som jag nu börjar tröttna på en aning. Sen åkte jag till Westfeild gallerian och shoppade loss och åt en liten lunch med Emelie. Snart kommer hon hem från jobbet så nu är det min tur att vara lite hemmafru och fixa mat till oss. Idag blir det soppa, bara att värma på. Vilken mästerkock jag är.. not. Men man kan tyvärr inte göra så mycket mer än att koka pasta, värma soppa och göra sallad i vårat pyttelilla köka. Inte ens en stekpanna har vi. Idag fick jag köpa med mig en konservöppnare också. Gud va jag längtar efter maten hemma. Men nu blir det lite bilder på min shopping.


Vit tunika från Zara, köpte jag förra veckan.


Svart enärmad klänning från Republic


Tunika från New Look


Pälskrage från M&S och jeans shorts från Riverland Island


Söt nyckelring till lägenhetsnyckeln

in mot stan

25 min sprang jag imorse och sen lite styrka hemma. Fyfan va jobbigt det var men va skönt det känns nu efteråt. Har precis fått i min lite yoghurt med musli och ett ägg till frukost. Nu ska jag iväg och leta hotell här i närheten, sen in till stan och leta efter banken och shoppa lite. Luncha med Emelie sen i Westfeild gallerian. Så nu ska jag ge mig iväg.

    


Godmorgon

Nu har Emelie åkt iväg till hennes första jobbdag. Jag ligger fortfarande kvar i sängen och lyssnar på julmusik, vart jag fick det ifrån har jag ingenaning. Men börjar verkligen längta till julen nu, så mysigt. Innan jag kommer hem till jul ska jag till Harrods och shoppa lite fina julsaker till mamma. Men nu måste jag verkligen ta mig upp ur sängen, sätta på mig träningskläderna och ut och springa en sväng!


Swedish Mafia

Nu har jag äntligen kommit hem och fått i mig lite mat efter första dagen på jobbet. Gick upp lite tidigare imorse och sprang en runda innan frukost, duscha, fixa iordning mig och åkte till jobbet. Den här veckan kommer jag bara vara på golvet och springa runt men nästa vecka blir det kassa position, lite nervöst är det allt men det kommer nog gå bra. Idag upptäckte jag att vi är cirka 6-7 tjejer från sverige som jobbar på Miss Selfridge vilket är lite roligt. Dom andra som inte är svenskar la en liten kommentar om att Swedish Mafia har tagit över butiken, haha.

Imorgon är jag ledig så har lite små saker att fixa, bland annat kolla efter hotell till pappa och farfar som kommer och hälsar på om några veckor, fixa bank konto osv. Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla klart på Sunes sommar som vi inte orka se klart igår.

God natt!

             

RSS 2.0